Manualni ili automatski gorionik?

BioNova, Beograd, 28. Februar 2023.

Kako rade manuelni gorionici za bio kamine?

Prvi gorionici za bio kamine koji su se pojavili na tržištu pre više od 20 godina bili su manuelni gorionici. Pod “manuelni ” podrazumevamo da su operacije punjenja, paljenja i gašenja manuelne odnosno ručne bez upotrebe elektro-mehaničkog sistema upravljanja.

Premijum gorionici za bio kamine, atestirani i izrađeni u skladu sa aktuelnim standardima i normama, jednako su bezbedni za upotrebu kao i automatski sa jedinom razlikom u načinu rukovanja. kako ne zahtevaju baš nikakvu prateću infrastrukturu, poput na određeno mesto postavljene utičnice,  ostavljaju veću slobodu u dizajniranju kamina. 

Kako rade automatski gorionici?

Automatski gorionici u svom radu koriste elektronske i elektro-mehaničke sisteme.  Samim tim, neophodno je da budu povezani na izvor električne energije. Puštanje u rad i gašenje se vrši pomoću daljinskog upravljača ili aplikacije na mobilnom uređaju. Zbog većih zahteva izrade značajno su skuplji. 

Znatno su komforniji za upravljanje i korišćenje u odnosu na manualne gorionike, međutim, najčešće zbog prisutne elektronike, podložni su kvarovima i zahtevaju povremeni servis. Proizvodi nekih proizvođača prisutnuh na tržištu nisu predviđeni da rade ukoliko je u prostoriji manje od 15 stepeni Celzijusa što dovodi u pitanje funkciju postojanja kamina.

BioNova gorionici , kako manualni tako i automatski, bazirani su na istoj tehnologiji sagorevanja etanolskih isparenja – EECT tehnologiji i mogu da rade u svim uslovima kada je moguće stvoriti mešavinu etanolskih isparenja i vazduha nevezamo za njegovu temperaturu. Razlika, u konstruktivnom smislu, svedena je na način upravljanja. BioNova automacki gorionici su, u svojoj suštitni manualni gorionici obogaćeni automackim sistemom upravljanja. Ovim smo maksimalno pojednostavili elektronski upravljački modul i sveli mogućnost kvarova na minimum.

Želite da nam postavite pitanje ?


logo Nova Vizantija

Nova Vizantija – Bio Nova Kamini

Svetogorska 12/21, Beograd 11103, Srbija

Radno Vreme