Zakažite posetu našem studiju - Telefon/WhatsApp/Viber/Telegram

BioNova by Nova Vizantija

Manualni i automatski gorionici za bio kamine

Line Burner L

Manualni gorionik za bio kamin 

Robustan dizajn jednostavnog rešenja gorionika, baziranog na pozitivnim iskustvima, pruža pouzdanost i dugotrajnost. To ga čini idealnim izborom za dugoročnu upotrebu, obezbeđujući istovremeno jednostavnu funkcionalnost i dugovečnost.

Bezbedan, ekonomičan i bez potrebe za posebnim održavanjem.

Predviđen za emisiju plamena istog intenziteta i visine tokom celog vremena gorenja.

Ukoliko je zahtev linija vatre duža od 650 mm predlažemo postavljanje više gorionika jedan do drugog.

 • Dimenzije : D – 205 mm ; Š – 750 mm ; V – 90 mm
 • Dužina linije plamena : 650 mm
 • Visina plamena : 150 do 200 mm

Line Burner L - Automatic

Atomatski gorionik za bio kamin

Liniju vatre, najčešći oblik plamena u modernom dizajnu bio kamina. Ovo je savremeno i prilagodljivo rešenje za upravljanje kaminom, koje koristi IoT tehnologiju kako bi se postigla optimalna funkcionalnost.

Osnovni način upravljanja gorionikom je upotrebom RF kodiranog daljinskog upravljača. Na zahtev moguće je uvesti vid upravljanja Android ili iOS aplikacijom, kao i aplikacijama u sklopu sistema pametne kuće.

Predviđen je za emisiju plamena istog intenziteta i visine tokom celog vremena gorenja.

Ukoliko je zahtev linija vatre duža od 650 mm predlažemo postavljanje više gorionika jedan do drugog kada se sistem upravljanja prilagođava radu u tandemu – jedan daljinski upravljač za upravljanje svim gorionicima.

Bio kamini opremljeni automatskim gorionicima nude prilagodljivost u smislu postavljanja i upravljanja, omogućavajući korisnicima da stvaraju personalizovane sisteme upravljanja i da kombinuju više gorionika prema svojim željama.

 • Dimenzije : D – 205 mm ; Š – 750 mm ; V – 150 mm
 • Dužina linije plamena : 650 mm
 • Visina plamena : 150 do 200 mm

Box Burner L

Manuelni gorionik za bio kamin

Piramida vatre, kao forma plamena, najčešće se koristi kod bio kamina klasičnog dizajna. Ova estetski privlačna opcija stvara tradicionalan izgled, pružajući istovremeno toplinu i atmosferu klasičnog kamina.

Box Burner L je dizajniran i proizveden, a zatim i direktno atestiran po DIN 4734-1 te usklađeni sa aktuelnim EN 16647 standardom. Test je sproveo TUV Rheinland Energie und Umwelt GmbH.

Potpuna kontrola visine plamena, emisije toplote i potrošnje goriva putem kliznog mehanizma.

 • Dimenzije : D – 260 mm ; Š – 365 mm ; V – 155 mm
 • Dužina linije plamena : 230 mm
 • Visina plamena : 500 do 600 mm na punom otklonu zasuna

Box Burner L - Automatic

Automatski gorionik za bio kamin

Gorionik Box Burner L unapređen automatskim upravljačkim sistemom primenom IoT tehnologije.

Potpuna kontrola visine plamena, emisije toplote i potrošnje goriva putem kliznog mehanizma vođenim automatskim sistemom.

Osnovni način upravljanja gorionikom je upotrebom RF kodiranog daljinskog upravljača. Na zahtev moguće je uvesti vid upravljanja Android ili iOS aplikacijom, kao i aplikacijama u sklopu sistema pametne kuće.

 • Dimenzije : D – 298 mm ; Š – 36 mm ; V – 157 mm
 • Dužina linije plamena : 230 mm
 • Visina plamena : 500 do 600 mm na punom otklonu zasuna

Round Burner L - OS

manuelni gorionik za bio kamin

Gorionik namenjen bio kaminima u eksterijeru donosi dodatnu dimenziju uživanju na otvorenom. Sposoban je da pruži toplinu i atmosferu kamina, prilagođavajući se istovremeno zahtevima spoljašnjeg okruženja.

Bezbedan, ekonomičan i bez potrebe za posebnim održavanjem.

Predviđen za emisiju plamena istog intenziteta i visine tokom celog vremena gorenja.

 • Dimenzije : R – 480 mm ; V – 105 mm
 • Visina plamena : 400 do 500 mm 

Round Burner S - Tabletop

Mobilni, manuelni, stoni bio kamin 

Dobrodošli u svet elegancije i funkcionalnosti sa našom kolekcijom stonih bio kamina koji predstavljaju spoj moderne estetike i praktičnosti, pružajući vam ugodnu atmosferu i toplinu u svakom prostoru.

Izrađeni od visokokvalitetnih materijala, naši stoni bio kamini su sigurni i jednostavni za korištenje. Njihov kompaktni dizajn omogućava postavljanje gotovo bilo gdje u vašem enterijeru ili eksterijeru.

 • Dimenzije : R – 270 mm ; V – 210 mm
 • Visina plamena : 100 do 200 mm 
 • Predviđen za emisiju plamena istog intenziteta i visine tokom celog vremena gorenja.

Stvorite svoj jedinstveni doživljaj s našim Round Burner S – Tabletop bio kaminom, prilagođenim vašem ličnom stilu. Odaberite nijansu i kombinaciju boja iz RAL K7 palete koja će se savršeno uklopiti u vaš prostor.

NAŠI PREDLOZI:

Ložište kamina po meri vašeg prostora

BOX BEZ JEDNE STRANE
BOX SA LEĐIMA OD ČELIKA ILI KALJENOG STAKLA
BOX BEZ OBE STRANE

Ložište kamina po meri vašeg prostora

Želimo vam ponuditi jedinstvenu mogućnost dimenzioniranja čeličnog ložišta bio kamina prema vašem zahtevu. Prateći instrukcije o minimalnim merama poručite izradu standardnog ložišta koje će idealno odgovarati dizajnu vašeg enterijera. Čelično ložište je moguće izvesti i po vašem specifičnom dizajnu uz korekcije vezane za sigurnost, funkcionalnost i usklađenost sa standardima i propisima.

Tehničke karakteristike standardnih čeličnih ložišta

Izrađena od 2mm toplovaljanog čeličnog lima i različitih čeličnih profila standarna ložišta su samostojeća i opremljena elementom za podešavanje visine sve četiri noge. Termo izolovana su i opremljena aluminijumskim diflektorom, spremna za jednostavnu ugradnju u okruženje, kako od negorivog tako i od gorivog materijala poput iverice ili MDF-a.

Standarne forme ložišta su : box bez jedne strane, box sa leđima od čelika ili kaljenog stakla i box bez obe strane.

(A)  Minimalna visina bez nogu

55 cm

(B) Minimalna širina60 cm za gorionike iz grupe Box Burner; 90 cm za gorionike iz grupe Line Burner
(C) Minimalna dubina40 cm za gorionike iz grupe Box Burner; 26 cm za gorionike iz grupe Line Burner
(D) Minimalna visina nogu do ivice rama16 cm za gorionike iz grupe Box Burner; 10 cm za gorionike iz grupe Line Burner; 20 cm za gorionike iz grupe Line Burner Automatic

Ukupna nadmera niše za ugradnju ložišta – 5 mm.

Ukoliko širina ložišta pređe 120 cm, kada su u pitanju gorionici iz serije Box Burner odnosno 180 cm, kada su u pitanju gorionici iz serije Line Burner, predlažemo ugradnju više gorionika jedan do drugog.

 Finalna obrada unutrašnjosti standardnog ložišta je antracit crnom termostabilnom bojom. Po zahtevu moguće je primeniti kako različite boje iz RAL K7 palete boja tako i mnogobrojne umetničke dekorativne obrade.

Dekorativne keramičke oblice

Ukoliko vaš dizajn zahteva što verniji izgled kamina, dekorativne keramičke oblice će doprineti utisku tradicionalnog kamina.

Izrađene od kvalitetne keramike otporne na visoku temperaturu, unikatno su delo vajara. U potpunosti odaju utisak pravog drveta.

Dekor od kamena

Dekorisanje ložišta kamenom često je i gotovo nezaobilazno prilikom dizajniranja smodernih bio kamina.

Moguće je koristiti gotovo svaku vrstu kamena. Naša preporuka su beli ili sivi obluci od mermera ili listići od liskuna crne i smeđe boje sa zlatnim odsjajem. Dostupni su u različitim dimenzijama.

Paravani od stakla

Funkcija zaštitnog paravana od stakla, kada su u pitanju bio kamini, prevashodno je usmeravanje toka hladnog vazduha u prostor ložišta.

Ukoliko se plamen tokom gorenja povija u nazad ili u napred ili je neravnomeran, svakako treba planirati postavljane zaštitnog paravana.

Svi naši zaštitni paravani napravljeni su od kaljenog stakla, otpornog na visoke temperature, postavljenog na nosač od nerđajućeg čelika.

U poziciji smo da ponudimo dve standardne dimenzije paravana za primenu kod Line Burner serije gorionika :

750 mm x 70 mm i 750 mm x 100 mm

kao i mogućnost poručivanja paravana po zahtevanoj dimenziji.

logo Nova Vizantija
BioNova logo

Nova Vizantija – Bio Nova Kamini

Svetogorska 12/21, Beograd 11103, Srbija

Radno Vreme