Zakažite posetu našem studiju - Telefon/WhatsApp/Viber/Telegram

BioNova by Nova Vizantija

Bio Kamini i grejanje: Sjaj Plamena ili Stvarna Toplina - Šta Možete Očekivati?

BioNova, Beograd, 28. Februar 2023.

Iako nisu koncipirani kao stalni izvor grejanja, bio kamini predstavljaju značajan izvor toplotne energije. Sa sposobnošću postizanja toplotne efikasnosti do 98%, bio kamini pružaju ne samo vizuelno zadovoljstvo pravog plamena, već i efikasno grejanje prostora. Ono što izdvaja BioNova gorionike je ideja da oni nisu samo dekor u enterijeru, već pravi kamini koji spajaju sve prednosti pravog plamena.

Jedna od ključnih prednosti bio kamina je odsustvo dima i potreba za odvodom gasova, što omogućava potpuno zadržavanje toplote u prostoriji uz autentičnu boju plamena, pružajući vizuelni spektakl uz značajnu emisiju toplote.

BioNova gorionici, u skladu s EN 16647 standardom, ostvaruju toplotni izlaz od 3,5KW – 4,5KW, uporediv s klima uređajem od 12BTU u režimu grejanja. Maksimalna zapremina rezervoara od 3 litra omogućava intenzivno grejanje oko 6 sati. Iskustva pokazuju da je jedan BioNova gorionik dovoljan za brzo i efikasno zagrevanje prostorije od oko 40 m2, a postizanje željene temperature moguće je već za 30 minuta, posebno uz BioNova Box Burner seriju s mogućnošću prilagođavanja intenziteta plamena.

S obzirom na impresivnu toplotnu moć, važno je ozbiljno shvatiti dizajn i izgradnju kamina, posebno kad se ugrađuju u okruženje od gorivih materijala. Preporučuje se korišćenje čeličnih lažišta, a za one koji žele samostalno dizajnirati kamin, nudimo detaljno uputstvo koje obuhvata sve ključne elemente za bezbednu i funkcionalnu izgradnju.

Da li su bio kamini sigurna i zdrava alternativa ?

Sigurnost i zdravlje su ključne stavke, te su u tom smislu premium bio kamini, dizajnirani u skladu s aktuelnim normama, pružajući visok nivo bezbednosti, logičan izbor. Emisija štetnih gasova tokom sagorevanja bio etanola znatno je niža u poređenju s sagorevanjem drveta, dok se emisija drugih štetnih supstanci smanjuje između 19% i 48% u odnosu na fosilna goriva. Rezultati testova potvrđuju da BioNova EECT tehnologija sagorevanja etanola postiže izuzetno niske emisije ugljen monoksida i ugljen dioksida. Ovo predstavlja dokaz kvalitetnog i potpunog sagorevanja neophodnog za eliminaciju neprijatnih mirisa, te pružanje ugođaja toplote i bogatog vizuelnog doživljaja plamena.

BioNova bio kamini - Beograd, Srbija

Želite da nam postavite pitanje ?


logo Nova Vizantija
BioNova logo

Nova Vizantija – Bio Nova Kamini

Svetogorska 12/21, Beograd 11103, Srbija

Radno Vreme