Zakažite posetu našem studiju - Telefon/WhatsApp/Viber/Telegram

BioNova by Nova Vizantija

"Bio Kamini u Fokusu: Kako Izabrati Gorionik - manuelni ili Automatski?"

BioNova, Beograd, 28. Februar 2023.

Kako rade manualni gorionici za bio kamine?

Prvi bio kamini, koji su se pojavili na tržištu pre više od 20 godina, bili su bio kamini sa inkorporiranim manualnim gorionicma. Pod „manualni“ podrazumevamo da su operacije poput punjenja, paljenja i gašenja izvršavaju „ručno“, bez upotrebe elektro-mehaničkih sistema upravljanja.

Premium manualni gorionici za bio kamine, atestirani i izrađeni u skladu s aktuelnim standardima, pružaju isti nivo bezbednosti kao i automatski, s razlikom u načinu rukovanja. Budući da ne zahtevaju dodatnu infrastrukturu, kao što su električni priključci na određenim mestima, nude veću slobodu u dizajniranju kamina te primeni kako u enterijeru tako i u eksterijeru.

Kako rade automatski gorionici?

Automatski gorionici koriste elektronske i elektro-mehaničke sisteme u svom radu. Zbog toga je,svakako, neophodno povezivanje s izvorom električne energije. Puštanje u rad i gašenje vrši se pomoću daljinskog upravljača ili aplikacije na mobilnom uređaju. Iako su znatno praktičniji za upravljanje i korišćenje u poređenju s ručnim gorionicima, često su skuplji zbog prisustva elektro-mehaničke sistema .

Unatoč svojoj naprednosti, automatski gorionici su podložni kvarovima i zahtevaju povremeni servis. Neki modeli koji se mogu naći na tržištu čak nisu predviđeni za rad u prostorijama s temperaturom manjom od 15 stepeni Celzijusa, što može dovesti u pitanje smisao kamina.

BioNova gorionici, kako manualni tako i automatski, koriste istu tehnologiju sagorevanja etanolskih isparenja – EECT tehnologiju. Oni mogu raditi u svim uslovima gde je moguće stvoriti mešavinu etanolskih isparenja i vazduha, nezavisno od temperature prostora. Razlika između ova dva tipa gorionika svodi se na način upravljanja. BioNova automatski gorionici su u svojoj suštitni manualni gorionici obogaćeni automatskim sistemom upravljanja, čime se značajno pojednostavljuje elektronski i elektro mehanički modul i smanjuje mogućnost kvarova na minimum.

Bio Kamini BioNova Blog Kako izabrati gorionik

Želite da nam postavite pitanje ?


logo Nova Vizantija
BioNova logo

Nova Vizantija – Bio Nova Kamini

Svetogorska 12/21, Beograd 11103, Srbija

Radno Vreme