Zakažite posetu našem studiju - Telefon/WhatsApp/Viber/Telegram

BioNova by Nova Vizantija

Bio Kamini - ponuda: Šta Trebate Znati o "Očaravajućem Svetu" Bio Kamina

BioNova, Beograd, 27. Februar 2023.

Bio kamini su izuzetna alternativa tradicionalnim kaminima koji koriste čvrsto gorivo ili gas. Ova moderna opcija pruža mogućnost uživanja u pravom plamenu i pravoj toploti, bez potrebe za dimnjakom, dovodom vazduha ili specifičnim instalacijama, a uz to nema pepela ni dima.

Srž bio kamina čine dva ključna segmenta: gorionik i ložište.

Gorionik predstavlja sertifikovani serijski proizvod koji omogućava kontrolisano i sigurno sagorevanje etanolskih isparenja, u skladu sa relevantnim normama i standardima. Ložište, u koje je smešten gorionik, pruža sigurno okruženje koje garantuje bezbedno korišćenje. Poštujući propisane standarde, ložišta mogu biti izrađena od vatrostalnih i termootpornih materijala, na primer u sistemu suve gradnje ili od čelika.

S porastom popularnosti bio kamina, tržište je popunjeno raznovrsnim proizvodima koji se nazivaju istim imenom – bio kamini. Ova ponuda se generalno može podeliti u dve velike i potpuno različite kategorije.

Grupa I: Premijum Proizvodi

Ovi proizvodi su atestirani bio kamini i gorionici proizvedeni po DIN 4734-1 i EN 16647 standardima, koje je Srbija u potpunosti prihvatila. Standardi propisuju bitne uslove kao što su potrošnja goriva, emisija ugljen dioksida i ugljen monoksida, kao i opšti zahtevi za sigurnost korišćenja. Proizvođače premium gorionika karakteriše specifična tehnologija sagorevanja isparenja bio etanola, poput BioNova gorionika, koji rade na principu EECT (Evaporated Ethanol Combustion Technology), pružajući potpuno sagorevanje bez neprijatnih mirisa i izbegavajući složene elektro-mehaničke sisteme sklone kvarovima.

Grupa II: Razne Alternativne Opcije

Ovde se ubrajaju različite „kasete s otvorom“, prohromski sudovi s poklopcima, posude sa kamenom vunom ili šljunkom, često potekle sa Dalekog Istoka ili iz kućnih radionica. Međutim,i ako primamljive cene, kod ovih alternativa postoji ozbiljna opasnost od emisije štetnih gasova i čestica, kao i od požara i nesreća.

Preporučujemo detaljno istraživanje i uzimanje u obzir svih karakteristika pre nego što se odlučite za kupovinu. Uređaj koji generiše otvoreni plamen može predstavljati opasnost od požara te ozbiljan rizik po zdravlje, ukoliko nije pažljivo dizajniran i proizveden.

Restoran Venecija - Zemun

Želite da nam postavite pitanje ?


logo Nova Vizantija
BioNova logo

Nova Vizantija – Bio Nova Kamini

Svetogorska 12/21, Beograd 11103, Srbija

Radno Vreme